Alles over chiptuning

Het chiptunen van uw auto is in de loop der jaren behoorlijk populair geworden omdat veel mensen er geweldige resultaten mee hebben gezien. Helaas bereiken niet alle tuners hun doelen, sommige mislukken jammerlijk. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat een auto zonder aanpassingen niet zo goed presteert als voorheen. Dus is chiptuning slecht voor uw auto?

Er zijn drie voordelen die u kunt behalen met mechanische afstemming. De eerste is een toename van het aantal pk’s van uw voertuig. Met betere motorprestaties zal uw voertuig veel sneller kunnen accelereren en heeft het de mogelijkheid om met hogere snelheden de snelweg op en af te rijden. Dit spreekt al voor zich: u wint meer vermogen, waardoor u minder brandstof nodig heeft om uw voertuig op de weg te houden.

Hierdoor bespaar je geld en energie.

Het tweede voordeel is een toename van het benzineverbruik. Sommige eigenaren hebben een gemiddeld brandstofverbruik van 22% gemeld nadat ze een bepaalde hoeveelheid chiptuning hebben uitgevoerd. Dit geldt vooral als uw motor een Honda is. Het derde voordeel is erg belangrijk: er wordt aangenomen dat de motorprestaties bijna kunnen worden verdubbeld door simpelweg een remap-chip te gebruiken. Dit kan worden bereikt met een standaardmotor of een ge├╝pgradede engine, maar het is een veilige gok om te zeggen dat dit kan worden gedaan met OEM-remapping.

Een ding dat erg belangrijk is om te onthouden over dit type modificatie, is dat het niet alleen gaat om het vergroten van het vermogen van uw voertuig, maar ook om het verminderen van het brandstofverbruik. Het opnieuw toewijzen van de motoren van auto’s, vooral die van Honda, vermindert het brandstofverbruik van de auto drastisch. De reden hiervoor is dat het extra vermogen dat door deze methode wordt gewonnen, wordt overgedragen aan de bestuurder in de vorm van extra acceleratie. Met dit effect kan het brandstofverbruik met maar liefst dertig procent worden verlaagd, afhankelijk van hoe vaak u het gedurende de dag doet.

Als u niet bekend bent met chiptuning, is er eigenlijk een gedetailleerde uitleg die u moet lezen voordat u verder gaat.

In feite wordt chiptuning gedaan om de elektronische regeleenheid (ECU) te vervangen of te upgraden. De ECU is de centrale eenheid van uw motor en is verantwoordelijk voor de elektronische besturing van uw voertuig. Door deze te vervangen, krijgt u een snellere acceleratie en topsnelheid. Met deze methode kunt u natuurlijk ook de prestaties van uw motor aanpassen.

Chiptuning is hard op weg de meest populaire vorm van modificaties van auto-prestaties te worden. Met zijn vele voordelen is het zeker het proberen waard. Vergeet niet om uw wijzigingen uit te voeren bij de aanbevolen temperaturen. Chiptuning is erg handig als het gaat om het vergroten van het aantal pk’s, vooral voor sportwagens. Hoewel het even kan duren voordat uw motor de standaard aftermarket-motor heeft ingehaald, zullen de voordelen die u eruit kunt halen dit uiteindelijk goedmaken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance