Kerkorgaan

Hauptwerk Orgel of Church Organs zijn een grote investering voor je kerk. Ze bieden gratis een hoge kwaliteit en een rijke muzikale service. Deze prachtige hulpmiddelen voor aanbidding zijn door de eeuwen heen geëvolueerd om verschillende doeleinden te dienen.

Lees verder om meer te weten over de geschiedenis van kerkorganen.

Een elektrisch orgel, soms elektronisch orgel genoemd, is een eenvoudig elektronisch toetsenbordinstrument dat voor het eerst werd afgeleid van de Harp, Tuba Orgel and Orchestra Orgel. Oorspronkelijk ontworpen om hun veel grotere geluid of concertpianistengeluiden te bootsen, is het nu geëvolueerd in veel verschillende soorten elektronische instrumenten: digitaal orgel dat meestal wordt gebruikt in kerken, digitaal orgel voor aanbidding, klassieke gitaarorganen voor instrumentale en orgelsolisten en meer. Het wordt vaak gebruikt om een origineel muziekinstrument te vervangen. Het digitale orgel kan ook worden gespeeld met toetsenborden. Er zijn veel stijlen van kerkorganen van de oudere modellen aan de nieuwere digitale typen.

Een andere interessante innovatie in elektronische organen is hybride organen. Hybride instrumenten combineren de kenmerken van verschillende soorten traditionele kerkorganen. Dit is vooral gebruikelijk in organen dat in de jaren zestig en 70 werd gecreëerd, wanneer de technologie de combinatie van elektronische en akoestische gitaren had gemaakt. De meeste hybride organen zijn hybride digitale instrumenten. Hybride organen zijn geweldige toevoegingen aan de kerk omdat ze veelzijdiger zijn dan traditionele organen.

Church Chord Organs zijn unieke instrumenten, gespeeld als een stand-alone instrument of als onderdeel van een Combo String Instrument-sectie. Een goed voorbeeld is het populaire akkoordorgaan dat in veel congregaties wordt gevonden. Het akkoordorgaan is vergelijkbaar met een piano, maar heeft een uniek geluid vanwege de kenmerkende elektronische geluiden. Chord Organs zijn geweldig om in je kerk te hebben als je een unieke muzikale smaak aan je aanbidding of service wilt toevoegen.

Church Frequency Divider Organs zijn een ander innovatief type elektronisch instrument dat de afgelopen tien jaar op de markt is geweest.

Frequentieverscheidingsorganen worden ook gevoste frequenties genoemd. Deze elektronische organen worden meestal gevonden in kerken of opleidingscentra van de kerk. Ze zijn ingesteld om twee verschillende noten tegelijkertijd te spelen. Door de verdeler aan te passen, kan de organist de muzikale notities die worden gespeeld te variëren. Dit soort elektronische organen zijn ideaal voor gebruik met snaar-evangelie of spirituele muziek.

Waarschijnlijk is het meest innovatieve en het meest onbekende type elektronische orgel ontwikkeld in de jaren 1930 door Johannes Bach. Het eerste model is gemaakt van hout en voltooid in slechts één weekend. Niet langer beschikbaar te koop, dit model wordt beschouwd als het eerste gewrichtsmastertoetsenbord, waardoor een pianist meerdere toetsen tegelijkertijd kan spelen. Dit instrument wordt nog steeds gebruikt vandaag.

Klik om meer te lezen: Noorlander Orgels