Wegwerphandschoenen zijn er in veel verschillende stijlen

Wegwerphandschoenen zijn er in veel verschillende stijlen

Wegwerphandschoenen worden veel gebruikt in ziekenhuizen, klinieken en thuis om patiënten en zorgverleners vrij te houden van het risico van overdracht van schadelijke stoffen. Medische handschoenen zijn over het algemeen wegwerphandschoenen en worden tijdens bepaalde medische procedures en onderzoeken gebruikt om kruisbesmetting tussen patiënten en zorgverleners te voorkomen. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen. Deze handschoen is speciaal ontworpen voor bescherming tegen chemicaliën, latex en virussen en moet voor de klus worden gekozen op basis van zijn sterkte, behendigheid en duurzaamheid.

Wegwerphandschoenen

Er zijn drie brede categorieën die worden gebruikt in wegwerphandschoenen, nitril wegwerphandschoenen, stevig polyurethaan of polypropyleen en latex wegwerphandschoenen. Wegwerphandschoenen die voor het specifieke doel bedoeld zijn, worden aangeduid als ofwel nitril wegwerphandschoenen ofwel vast polyurethaan of polypropyleen. Wegwerphandschoenen die bedoeld zijn voor algemeen gebruik, worden doorgaans aangeduid als latex- of gepoederde handschoenen.

Wegwerphandschoenen kunnen van verschillende soorten materiaal worden gemaakt, afhankelijk van het beoogde gebruik. Vinyl, plastic, satijn en katoen zijn enkele voorbeelden van van materiaal gemaakte handschoenen. Wegwerphandschoenen die specifiek bedoeld zijn om verpleegkundigen en ander medisch personeel te beschermen tegen het gevaar van chemicaliën, zijn vaak gemaakt van synthetische latex. Als u allergisch bent voor latex of chemicaliën, wilt u een handschoen die meer flexibiliteit biedt, zoals die van polyurethaan. Dit soort wegwerphandschoenen zijn sterker en flexibeler en veroorzaken minder snel een allergische reactie.

Wegwerphandschoenen ter bescherming van gezondheidswerkers tegen besmettelijke lichaamsvloeistoffen zijn meestal gemaakt van nylon of lycra. Wegwerphandschoenen worden gebruikt om de handen te beschermen tegen lichaamsvloeistoffen zoals bloed, spuug en urine. Een belangrijke functie van wegwerphandschoenen is om besmetting door deze lichaamsvloeistoffen te voorkomen wanneer ze worden gehanteerd of gebruikt. Wegwerphandschoenen zijn ook een optie als u een autoclaaf gebruikt, die lichaamsvloeistoffen steriliseert voordat deze wordt gehanteerd.

Een van de meest voorkomende toepassingen van wegwerphandschoenen is het desinfectieproces. Artsen gebruiken tijdens operaties vaak wegwerphandschoenen om de overdracht van besmettelijke bacteriën en virussen te voorkomen. Omdat sommige ziekteverwekkers echter alleen kunnen worden overgedragen door direct contact met de huid, is het in deze situatie niet nodig om een gepoederde handschoen te gebruiken. Als er geen gepoederde handschoenen beschikbaar zijn, kunnen artsen bovendien ontsmette handschoenen gebruiken in combinatie met een poedervrije handschoenoptie. Poedervrije handschoenen bieden dezelfde bescherming als gepoederde handschoenen zonder het risico van verspreiding van bacteriën of ziektes.

Het laatste type wegwerphandschoenen is er in de vorm van hygiënische en veiligheidshandschoenen. Dit soort wegwerphandschoenen om uw handen te beschermen tegen chemicaliën en voedselbereidingstaken. Voedselbereidingstaken omvatten het gebruik van plastic of glazen keukengerei om sappen, vloeistoffen en andere ingrediënten over te brengen in kommen, containers en andere apparatuur. Hoewel voedselbereiders zich geen zorgen hoeven te maken dat chemicaliën op hun handen spatten, moeten ze na elk gebruik hun handen toch wassen met water en zeep. Om deze reden zijn er sanitaire en veiligheidshandschoenen in veel verschillende stijlen en soorten. Deze handschoenen helpen werknemers tijdens het werk te beschermen tegen mogelijk schadelijke chemicaliën en andere schadelijke materialen.

Klik door naar de website: CleanProduct.nl